top of page
Calm Sea

Allergia & atopia

Paddling on a boat_edited.jpg
Allergisen ja atooppisen seesteisempi elämä

Sinulle, joka olet sairastunut atooppiseen ihoon, astmaan tai allergioihin. Olet saanut sairauteesi ammattilaisilta apua, mutta haluat lisäksi saada tukea niiden kanssa selviytymiseen, hyväksyä sairaudet ja oppia elämään niiden kanssa. Haluat löytää ne keinot, jotka juuri Sinun elämääsi ovat parhaimmat selviytymiskeinot.

"Kuvittele minkälaista olisi hengittää vapaammin allergioista ja atopiasta huolimatta"

Image by Helena Lopes
Ryhmävalmennus

Sinulle, joka olet joko pitkän aikaa sitten tai juuri sairastunut atooppiseen ihoon, astmaan tai allergioihin ja kaipaat muita samassa tilanteessa olevia ympärillesi. Ryhmävalmennuksessa käydään samankaltaisia asioita läpi kuin yksilövalmennuksessa, mutta moniulotteisemmin, sillä ryhmästä nousee aina oma viisaus.

"Muiden samankaltaisessa tilanteessa elävien tuki ja ymmärrys on aivan omaa luokkaansa"

Jokainen valmennus räätälöidään täysin asiakkaan tarpeiden mukaan

Beach Stroll

Hyödyt

Sitouduttuasi valmennukseen ja sen myötä tuleviin tehtäviin tavoitteena on, että sinulla on rauhallisempi ja seesteisempi olo. Olet ottanut "niskalenkin" allergisoivasta, atooppisesta kehostasi ja oppinut elämään sen kanssa. Olet oppinut myös hyväksymään, että ne ovat osa Sinua ja olet edelleen yhtä upea persoona kuin olit ennen allergioita ja iho-ongelmia. Olet oppinut uudelleen nauttimaan elämästä, etkä myöskään stressaa asioista enää niin paljon. Olet löytänyt Sinulle parhaiten sopivat tavat elää uudenlaista elämää allergisena ja atooppisena.

Valmennus ei ole sairaanhoitoa, eikä -terapiaa vaan valmennus toimii tukena muiden hoitojen rinnalla. Käythän aina ennen valmennukseen tuloa ammattilaisten vastaanotolla, jotta olet jo saanut sairauden hoitoon tarvittavat työkalut käyttöösi.

Elina Kauppinen Aallonmurtaja Coaching Valmentaja

Valmentajanasi toimii:

Elina Kauppinen

Kauppisen Elina tässä terve. Olen erittäin vakavasti allerginen. On helpompi luetella mitkä ruoka-aineet sopivat minulle, kuin ne mille olen allerginen. Lisäksi sairastan vakavaa kylmäallergiaa ja atooppinen iho ja astma on myös riesana. Olen käynyt lääkärissä lukemattomat kerrat vuosien aikana ja saanut onneksi paljon apua myös erilaisista lääkkeistä ja rasvoista sekä valohoidosta. Neuvoja olen saanut ammattilaisilta, allergia- ja astmayhdistykseltä sekä muilta allergisilta ja atooppista ihoa sairastavilta. Sairauksien puhjettua olisin enemmän tarvinnut kuitenkin tukea miten selviytyä niiden kanssa, hyväksyä sairaudet ja oppia elämään niiden kanssa.
 

Perheen tuki on ollut ihan ykkösjuttu, ilman puolison tsemppaavaa tukea olisi ollut todella vaikeaa.  Isoin muutos syntyi sen jälkeen, kun lähdin opiskelemaan ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi eli coachiksi. Koulutus auttoi muokkaamaan asennettani omaan tilanteeseeni liittyen, ja sitä kautta vaikuttamaan myös ihoni kuntoon. Opin hyväksymään oman ihosairauteni ja allergiani paremmin. Stressillä on paljon suurempi vaikutus ihon kuntoon, kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Opin myös huomaamaan mitkä keinot juuri minulle oli niitä parhaita selviytymisen kannalta.


 Sain valmentaja opintojen kautta itselle niin paljon apua, että halusin omalta osaltani tukea myös muita allergisia ja atooppisia. Tytär kerran sanoikin, että äiti; ”ehkä sä olet saanut noin vakavat allergiat ja atooppisen ihon, koska sun tehtävänä onkin auttaa tukemaan myös muita vastaavassa tilanteessa olevia ihmisiä”. On ollut mahtava huomata, kuinka olen jo nyt voinut tukea myös muita atooppisia ja allergisia löytämään ne oman elämän parhaat selviytymiskeinot.

Helmikuussa 2022 julkaistussa Anna lehdessä kerron oman tarinani allergisena, astmaatikkona ja atoopikkona.

Image by Thomas Willmott
Palautteita asiakkailta

”Kiitos vielä valmennuksesta. Olin todella positiivisesti yllättynyt. En osannut odottaa lopputulosta, lähdinkin ajattelemaan syvällisemmin asioita kuin olin aluksi kuvitellut tekeväni. Olen monta asiaa pistänyt jo käytäntöön ja huomannut positiivisen muutoksen ajattelutavassani.  Olet taitava työssäsi ja osaat kysymyksilläsi johdattaa valmennettavaa.  Olet selvästi oikealla alalla:)”

Sky

Puhujaksi?

Toimin allergia-, iho- ja astmaliiton kokemusasiantuntijana sekä vertaistukijana. Koen tärkeäksi kertoa aikuisen kokemuksista olla allerginen, astmaattinen ja atoopikko ja sitä kautta tuoda myös tietoa laajemmalti suurelle yleisölle sekä myös alan ammattilaisille.

 

Syksyllä 2021 olin puhumassa kokemusasiantuntijana ammattilaiswebinaarissa atooppisen ihottuman vaikutuksista elämään ja helmikuussa 2022 julkaistussa Anna lehdessä kerron oman tarinani allergisena, astmaatikkona ja atoopikkona. Olen myös ryhmien vetäjänä allergia-, iho-, ja astmaliiton järjestämillä vertaistreffeillä.

Voin tulla pitämään webinaaria, luentoa, puhetta tai tulla haastateltavaksi aiheesta; 

kokemuksia astmaatikon, allergisen, atooppisen aikuisen arjesta.

 

Kysy myös tarjous ryhmien, tiimien tai yksilöiden kokonaisvaltaisesta rentoutuksesta.

bottom of page